Ön jelenleg a(z) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Dialógus a kortárs építészetről - 1. előadás kivonat

328

Dialógus a kortárs építészetről - 1. előadás kivonat


A kultúra és építészet témát megpróbáljuk összetettebben vizsgálni. Az építészet és kultúra kapcsán kétféle témaértelmezés lehetséges: - a hagyományos, amely szerint a kultúra alapvetően szellemi meghatározottságú és lényegi területe a humán műveltség - és a változó világhoz alkalmazkodó értelmezés, amely szerint a kultúra alapvetően lelki-morális meghatározottságú és lényegi eleme a szolidaritás, a segítség. másképp: először segítséget kell nyújtani mindazoknak akiknek esélyük sincs a szellemi kultúrával való találkozásra, ahhoz, hogy egyszer majd legyen esélyük erre a találkozásra. meghívott vendégeink mind ezt a második értelmezést fogják a saját példájukkal megvilágítani.

több kevesebb


BME Építészmérnöki Kar, Építész Mesterkurzus

Építészet

BME, műegyetem, építészet, kultúra, mesterkurzus, kortárs, középtanszék, szakmérnöki

DLA DSc Cságoly Ferenc (előadó)
Kemes Balázs (előadó)
Láris Barnabás (előadó)
Tatár Balázs (előadó)
Fenes Tamás (előadó)
Németh Krisztina (előadó)
Borzsák Veronika (előadó)
Dimitrijevic Tijana (előadó)
Tánczos Tibor (előadó)

10:38

2013. október 5.

Máté Albert

2014. április 8.

328
<iframe width="480" height="385" src="//bme.videotorium.hu/hu/embed/7950" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>