Ön jelenleg a(z) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Dialógus a kortárs építészetről - 6. előadás, kivonat

299

Dialógus a kortárs építészetről - 6. előadás, kivonat


Környezetünk komplexitása az élő nyelvhez hasonlít, amely befogad, emlékezik és megújul, és amelyből történetek születnek, mindig egy nagyobb történet részeként. De  újra kell tanulnunk a várost, hogy ismét otthonra lelhessünk benne, mert észrevétlenül  átkerültünk a normalitásból a kacatok és gyűjtők világába. Át kell gondolnunk életünk megannyi zaklatott helyszínét a hálószobától, a kapualjon, az utcán, a dohánybolton,  a játszótéren, a metróállomáson át az iskoláig, a munkahelyig, a kávéházig és vissza.

Állandó mozgásban, miközben minden mobilhívás kiszakít és külön térbe zár.   A Mesterkurzus város-félévei során Győrrel, Pest központjával és Székelyudvarhellyel  foglalkoztunk. Most különböző utazásokon át olyan helyeket keresünk és mutatunk be, ahol  az emlékezés, a részvétel és a szolidaritás révén visszaállhat a normalitás.

több kevesebb


BME Építészmérnöki Kar, Építész Mesterkurzus

Építészet

BME, építészet, kultúra, mesterkurzus, kortárs, hagyomány, szociális, modernitás, város, városépítészet

Golda János (előadó)
DLA Major György (előadó)
Somogyi Krisztina (előadó)
Szabó Péter (előadó)
Rabb Donát (előadó)
Csíki Barna (előadó)
Antal Máté (előadó)

10:17

2013. december 20.

Máté Albert

2014. március 8.

299
<iframe width="480" height="385" src="//bme.videotorium.hu/hu/embed/7789" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés