Ön jelenleg a(z) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Építészet és kultúra - 4. előadás

789

Építészet és kultúra - 4. előadás


A Mesterkurzus négy szemeszteréből kettőt a természetben való építés, valamint a falu építészeti kérdéseinek szentel. Ez lesz a témája a következő konferenciának is. Vizsgálódásunk helyszíne a Balatonfelvidék és két ahhoz közeli, karakteres hegy: a Somló-hegy és a Ság-hegy. A bevezető rövid előadások az építészek nélküli építészettel indítanak, majd áttérnek a “műépítészet” területére. A második felvonásban két alkotás szerzők általi ismertetését követően az építészeti párbeszéd szükségességéről esik majd szó. Mindkét hegy kiemelten fontos kultúrtörténeti érték, melyet jellemzően a szőlő- és borkultúra, valamint az ipari tevékenységek (kőbányászat) formáltak. Ennek az évszázadokon át tartó folyamatnakkövetkeztében a természet szüntelenül változó tájjá alakult. Az építészeti elemek léptékváltásai, részben ebből eredő formai, anyaghasználati és technikai sajátosságai meghatározó jelentőségűek a táj alakítása szempontjából. Mindez új kontextusba helyezi ember és természet kapcsolatát. A meghívott vendégek helyhez való személyes kötődései valamennyi résztvevő számára hitelessé és egyedivé tehetik a találkozást építész és természet viszonylatában.

több kevesebb


BME Építészmérnöki Kar, Építész Mesterkurzus

Építészet

BME, építészet, kultúra, mesterkurzus, kortárs, természet, lépték

DLA Balázs Mihály (előadó)
DLA Marosi Bálint (előadó)
DLA Fejérdy Péter (előadó)
DLA Ekler Dezső (előadó)
Nagy György (előadó)
Földes László (előadó)
Kara László (előadó)
Balogh Csaba (előadó)
Tatár-Gönczi Orsolya (előadó)

3:35:40

2013. november 22.

Máté Albert

2013. december 14.

789
<iframe width="480" height="385" src="//bme.videotorium.hu/hu/embed/7289" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>