Ön jelenleg a(z) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Jármű- és hajtáselemek 3.

Jármű- és hajtáselemek 3. (10)

A Jármű- és hajtáselemek I.j, II.j és III. tárgyak ismertetik a korszerű járművek és azok részegységeinek többségében előforduló, az anyag, energia és információ áramlását, azok megváltoztatását realizáló szerkezetek és szerkezeti elemek fő csoportjait, működési alapelveit, kialakítási elveit és szempontjait, valamint méretezésük alapjait. Bemutatásra kerülnek a leggyakrabban előforduló szerkezeti megoldások, azok speciális tulajdonságai, a kialakítás és a gyártástechnológia kölcsönhatása. A gyakorlati feladatok célja az elméleti anyag alkalmazásának gyakorlásán felül, a kreatív tervezői szemlélet és készségek alapjainak kifejlesztése, laboratóriumi mérések végzése.

Különleges mechanikus hajtóművek, hullámhajtóművek, ciklohajtóművek. Forgattyús hajtóművek feladata, elemei, kinematikai és dinamikai elemzése. A lendkerék szerepe és méretezése. Szerkezeti kialakítások. Csővezetékek, csőszerelvények, méretezési alapelvek és szerkezeti kialakítások. Csőkötések és tömítések. Biztonsági elemek. Tartályok méretezése és szerkezeti kialakításai. Hidraulikus hajtáselemek és hajtóművek. Hidrodinamikus erőátvitel, energia átalakító szerkezetek, munkahengerek, hidromotorok. Kenőanyag típusok, kenőanyag kompozíciók, kenőanyag adalékok. Kenőanyagok kiválasztásának elvei és lehetőségei. Környezetvédelmi szempontok. Műanyag szerkezeti elemek kialakításának speciális szempontjai.


több kevesebb
BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar > Jármű- és hajtáselemek 3.

Jármű- és hajtáselemek 3. - 3. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:35:51

Jármű- és hajtáselemek 3. - 1. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:31:07

Jármű- és hajtáselemek 3. - 2. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:26:23

Jármű- és hajtáselemek 3. - 4. előadás

dr. Lovas László 6 éve - 1:26:07

Jármű- és hajtáselemek 3. - 5. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:28:03

Jármű- és hajtáselemek 3. - 6. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:26:29

Jármű- és hajtáselemek 3. - 7. előadás

Dr. Eleőd András 6 éve - 1:29:33

Jármű- és hajtáselemek 3. - 8. előadás

Dr. Eleőd András 5 éve - 1:35:43

Jármű- és hajtáselemek 3. - 9. előadás

Dr. Eleőd András
dr. Lovas László
5 éve - 1:34:08

Jármű- és hajtáselemek 3. - 10. előadás

Dr. Eleőd András 5 éve - 1:22:09