You are currently browsing the Videotorium site of the organization Budapest University of Technology and Economics. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Dialógus a kortárs építészetről - 6. előadás

332

Dialógus a kortárs építészetről - 6. előadás


Környezetünk komplexitása az élő nyelvhez hasonlít, amely befogad, emlékezik és megújul, és amelyből történetek születnek, mindig egy nagyobb történet részeként. De  újra kell tanulnunk a várost, hogy ismét otthonra lelhessünk benne, mert észrevétlenül  átkerültünk a normalitásból a kacatok és gyűjtők világába. Át kell gondolnunk életünk megannyi zaklatott helyszínét a hálószobától, a kapualjon, az utcán, a dohánybolton,  a játszótéren, a metróállomáson át az iskoláig, a munkahelyig, a kávéházig és vissza.

Állandó mozgásban, miközben minden mobilhívás kiszakít és külön térbe zár.   A Mesterkurzus város-félévei során Győrrel, Pest központjával és Székelyudvarhellyel  foglalkoztunk. Most különböző utazásokon át olyan helyeket keresünk és mutatunk be, ahol  az emlékezés, a részvétel és a szolidaritás révén visszaállhat a normalitás.

More Less


BUTE Faculty of Architecture, Építész Mesterkurzus

Architecture

BME, építészet, kultúra, mesterkurzus, kortárs, hagyomány, szociális, modernitás, város, városépítészet

János Golda (lecturer)
DLA György Major (lecturer)
Krisztina Somogyi (lecturer)
Péter Szabó (lecturer)
Donát Rabb (lecturer)
Barna Csíki (lecturer)
Máté Antal (lecturer)

3:05:59

20 December, 2013

Albert Máté

3 April, 2014

332
<iframe width="480" height="385" src="//bme.videotorium.hu/en/embed/7932" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download